Coaching

Ik maak graag tijd vrij voor iedereen die bereid is serieus tijd te investeren en moeite wil doen om een bepaald doel te bereiken. Als je een specifiek probleem wil aanpakken, een gerichte vraag hebt of een bepaald doel voor ogen hebt bied ik begeleiding waarbij jouw hulpvraag centraal staat.

Voorbeelden zijn:

  • Begeleiding van trompettisten die vroeger gespeeld hebben en nu weer tijd en zin hebben om te spelen en daar even bij geholpen willen worden en trompettisten die jaren geleden les hebben gehad en weer eens aan de (basis)techniek willen werken.
  • Coachen van trompettisten die het woord “ademsteun” wel kennen maar nog steeds niet echt weten wat het is. Een goede beheersing van de adem heeft effect op alle vlakken van trompetspelen. Toonkwaliteit, uithoudingsvermogen, bereik en aanzet hebben baat bij een goede ademsteun. Het is nooit te laat om hier wat over te leren, sterker nog, waarschijnlijk kun je langer blijven spelen als je een goed ontwikkelde ademsteun hebt.
  • Hulp bij voorbereiding voor toelatingsexamen voor het conservatorium of solistenconcours.
  • Begeleiding bij het instuderen van een nieuw stuk voor bijvoorbeeld een concert of concours.
  • Lesgeven aan jonge blazers. Muziekscholen hanteren vaak een minimumleeftijd of eisen dat er een theoriecursus is gevolgd en/of dat het gebit gewisseld is. Ik heb ervaring met zeer jonge leerlingen en heb gemerkt dat vroeger beginnen tot verassende resultaten kan leiden.
  • Ook geef ik workshops over trompetspelen in het algemeen en ademhaling/ademsteun in het bijzonder.

Interesse? Neem nu contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

Een gedachte over “Coaching

  1. De lessen bij Frank zijn in een informele sfeer, wat maakt dat je ontspannen kunt spelen.
    Na een korte time-out op trompet heeft hij mij goed op weggeholpen met de (basis)techniek om weer met veel plezier en een goede ademsteun het instrument te beheersen. Ik kan daarom de lessen bij Frank zeker aanraden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *