Wie ben ik?

Foto Frank CC

Sinds 1988 ben ik werkzaam als trompettist en docent. Ik heb gewerkt bij diverse klassieke orkesten en ensembles totdat ik van Joop van den Ende Theaterproducties een uitnodiging kreeg om auditie te doen voor de musical Sweeney Todd. Ik heb me daarna gespecialiseerd in het begeleiden van musicals. Van een musicaltrompettist wordt gevraagd om vrijwel elke stijl te beheersen. Natuurlijk zijn er verschillende stijlen binnen het musicalgenre maar ook in één musical kunnen alle uitersten aan bod komen. Naast diverse stijlen dien je ook bugel en, regelmatig, piccolotrompet te kunnen spelen.

Mijn werkzaamheden zijn zeer breed. Zo speel ik in musicalorkesten, koorbegeleidingsensembles en orkesten, blaasorkesten als de Marinierskapel, grote symfonie-orkesten, bigbands en coverbands. Ik word regelmatig gevraagd voor studiowerk en geef daarnaast workshops en clinics voor groepen en orkesten en dirigeerde ik een fanfare en een jeugdorkest

Naast zelf spelen heb ik altijd gedoceerd omdat ik het een onlosmakelijk onderdeel van muzikant zijn vind. Ik heb er enkele jaren geleden voor gekozen om privéles te gaan geven, zodat ik leerlingen persoonlijker en op maat kan begeleiden..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *