Curriculum

Trompettist

Ik ben geboren te Kloosterzande in 1969 en begonnen met trompetspelen toen ik 11 jaar was. Als lid van de Koninklijke Harmonie St. Cecilia kreeg ik les bij de Zeeuwse Muziekschool. Vanaf 1985 volgde ik lessen solfège, notenleer, contrapunt en gitaar aan de Stedelijke Muziekacademie te St. Niklaas. In 1987 begon ik mijn opleiding aan het Rotterdams Conservatorium bij Ad van Zon bij wie ik ook afgestudeerd ben. Ik volgde masterclasses bij Wynton Marsalis, Bob Findley, Chuck Findley, Edward Carrol, Theo Mertens, Peter Masseurs, Allen Vizzutti, Malcom Mcnab en Guy Touvron.

Nog tijdens mijn studie, in het tweede jaar, ben ik begonnen als vaste remplaçant bij Het Rotterdams Philharmonisch Orkest waar ik gewerkt heb met o.a. Simon Rattle, James Conlon, Bernard Haitink, Hans Vonk, Ivan Fischer en Valerie Gergiev. Daarnaast ben ik werkzaam als freelance remplaçant bij o.m. Het Orkest, De Marinierskapel, David Kweksilber Big Band en het Nederlands Philharmonisch Orkest. Gedurende enkele jaren ben ik lid geweest van het Xenakis ensemble, het Nederlands Bach ensemble en speel ik in zowel operette- als oratoriabegeleidingsorkesten. Met l’Orchestre Particolare speelde ik mee bij het concert van Barbra Streisand in Nederland.

Mijn ervaring in orkesten en muziekstijlen van uiteenlopende aard leidden ertoe dat ik gevraagd werd auditie te doen voor de musical “Sweeney Todd”. Dit was het begin van mijn musicalcarrière. Onder het kopje Musicals kun je een overzicht zien van de musicals die ik tot nu toe gespeeld heb. Regelmatig verleen ik medewerking aan opnames voor CD’s, TV programma’s en orkestbanden en speel ik in coverbands.

Docent

Naast mijn drukke bezigheden als trompettist ben ik ook altijd actief geweest als docent. Dit begon bij de Zeeuwse muziekschool als opvolger van mijn eigen eerste docent. Daarna volgden privé-leerlingen, diverse muziekverenigingen in Zeeland en Zuid-Holland en de muziekscholen in Veenendaal, Capelle a/d IJssel, het CKB te Bergen op Zoom en De Nieuwe Veste in Breda.

Bij de diverse muziekscholen en muziekverenigingen waar ik heb gewerkt en nog werk verzorg ik ook de introductielessen op de basisscholen. De laatste jaren ben ik regelmatig als docent muziek werkzaam op basisscholen, structureel en op projectbasis. Hierbij neem ik de instructie van docenten op het gebied van muzieklessen (en methodes) indien nodig ook voor mijn rekening.

Sinds het schooljaar 2018/2019 ben ik als muziekdocent verbonden aan de stichting Tamino. Hier geef ik samen met de vakleerkracht muziekles aan leerlingen in het speciale onderwijs waarbij het de bedoeling is dat de vakleerkracht beter muziekles leert te geven.

Dirigent

Regelmatig word ik gevraagd om in te vallen als dirigent bij blaasorkesten.  Gedurende twee jaar heb ik aan het Rotterdams Conservatorium HaFaBra directie gevolgd bij Jaap Koops en slagtechniek bij Jos v.d. Sijde alsmede aanvullende solfège bij Maria Kusters.

Musicals

Hieronder een opsomming van de Musicals die ik heb gespeeld:

marypoppins

Ik was remplaçant bij o.a. Phantom of the Opera (1994), My Fair Lady (1994), West Side Story (1995), Anatevka (1998), Elisabeth (2000), The sound of Music, Evita (2008), Chicago (2010), Aspects of Love (2012) en The Jersey Boys (2013-2014).

Bij Discografie kun je soundclips beluisteren van enkele musicals die ik heb gespeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *